Absolventi módy na Bratislava Art Festivale

09.10.2012 Bratislava

Bratislava 9. októbra (TASR) - V rámci ďalšieho ročníku BLAF sa tento rok predstavili aj absolventi módnych škôl. Slovenské centrum dizajnu v spolupráci so Slovak fashion council chcú predstaviť širokej verejnosti mladých návrhárov a tiež im takto sprostredkovať kontakty do sveta odevného a textilného priemyslu.

Veľa automobilových a interiérových firiem, divadiel, reklamných či agentúr potrebujú každodennú spoluprácu týchto ľudí. Najvhodnejším miestom kde ich práce spoznať, je preto absolventská výstava, ktorá je pre všetkých zadarmo. V SATELIT-e môžete nájsť najmä odevné kúsky, ktoré sú vhodné aj na bežné nosenie. U väčšiny svetových návrhárov sme zvyknutí, že patria len na móla. Tiež sa tu dajú pozrieť kulisy, či bytové doplnky ako závesy, alebo záclony.

Medzi vystavovateľmi môžete vidieť práce Miroslavy Ferklovej, práve jej módne kreácie sú z kategórie nositeľné. Predstavila zásadne mužské modely, ale vo všeobecnosti buduje biznis imidž ako pre pánov, tak aj pre dámy.

Pre zmenu čisto dámske oblečenie prezentovala Margaréta Drugdová, alias MATA. Vystavovanej kolekcii dala názov "Power behind the throne“, ktorá má zobrazovať ženskú krásu a intelekt, ktoré spoločne vytvárajú strach už po stáročia.

Pod značkou KRAKORA Fashion svoje modely prezentovala Lucie Králová so spoluautorkou Luciou Kordáčovou. Kolekcia nesie názov „Ztraceno v překladu“. Čo sa týka využitia farieb, ale aj samotnou štruktúrou textílií je inšpirovaná sochami antiky.

Medzi vystavovanými boli ďalej diela od Martina Hrču, Lenky Tatárovej, Maja Božoviča, Leny ZOUi Rypákovej, Andery Zendekovej, Ivy Těthalovej a Jany Krčmárovej.

Simona Gulisová, Univerzita Komenského, Bratislava
 

Vyberte región